Havalar iyice soğudu, soğuk sabahları giyinirken; ipeksi kaşkorse, modaya uygun blazer ceket veya gösterişli iş üstünüz yerine.  Güvenilir, rahat, çok rahat, asla çıkarmak istemeyeceğiniz bir kazak almak istersiniz.

Soğuk kış aylarında kazaklar şüphesiz en iyi arkadaşınızdır. Her en iyi arkadaşlar gibi, kazaklar da sevgi ve özen gerektirir. Son derece hassas olmalarına rağmen, onlara doğru şekilde davranırsanız birçok aşınma ve birçok mevsim boyunca dayanabilirler. İşte, çok sevdiğiniz kazaklarınızın ömürlerini uzatmak için en iyi 10 ipucumuz.

1. Kazaklarınızı her giyindiğinizde yıkamayın.

Kazaklar bu yönüyle biraz kot pantolon gibidir. Daha hassas parçalarınızdan biraz daha fazla aşınmaya dayanabilirler, çünkü genellikle içine giydiklerimiz sayesinde daha az kirlenirler. Pamuk, ipek ve kaşmir üç veya dört kullanımdan sonra yıkanmalı, yün ve yün karışımları ise beş veya daha fazla giyebilir.

2. Giysinin bakım etiketlerine uyun.

Çoğu pamuk ve pamuk karışımı makinede yıkanabilirken, kaşmir her zaman elde yıkanmalı veya kuru temizleme yapılmalıdır. Elde yıkamayı seçerseniz, hafif bir deterjan kullanın. Daima temiz yün veya yün karışımlarını kuru temizleme yapmanızı öneririz.

3. Kazaklarınızı kurutucuya atmayın.

Özellikle kış aylarında kurutucuda kurutmak çok rahat gelebilir biliyoruz. Fakat her zaman en sağlıklı yöntem olmayabilir. Yine de kazaklarınızın uzun ömürlü ve sağlıklı olması için dışarda ipte asıp kurutmak daha iyi olacaktır.

4. Kazaklarınızı saklamak için katlayın.

İdeal olarak, kazaklarınızı daima katlamalı ve asmamalısınız. Onları asmak omuzları uzatır ve kazağınızın sünmesine sebep olur. Kazaklarınızı rahatça katlamak için evde kolay bir şekilde kazak katlama aparatı yapabilirsiniz. Koli parçası veya mukavva kullanarak kendinize bir aparat hazırlayabilirsiniz.

5. Eğer asmanız gerekiyorsa, bu şekilde yapabilirsiniz.

Kazağı ikiye katlayın. Askı kancasını koltuk altına yerleştirin ve beli ve kolları askının üzerinden katlayın.

 

6. Eğer kaşındıran bir kazağınız varsa inanılmaz derecede yumuşak yapabilirsiniz.

Hiç çok kaşıntılı ve rahatsız olduğu için muhteşem bir kazağı giymekten kaçındınız mı? Biraz sıvı yumuşatıcı katılmış soğuk suda 30 dakika bekletin. Yumuşacık olacak ve rahat bir şekilde kullanabileceksiniz.

7. Kazaklarınızdaki tüylenmeyi bir profesyonel gibi giderin.

Kazaklarda tüylenme olarak adlandırılan liflerin topaklanarak dışarı çıkmasıyla meydana gelen küçük tüy topaklardır. O küçük tüy topaklarına kimin patron olduğunu göstermek için kazaklarınızı ucuz bir tıraş bıçağı ile tıraş edin. 

8. Terziye gitmeden sökükleri veya delikleri düzeltin.

Kazağı ters çevirin. Bir dikiş iğnesi veya tığ kullanarak fazla ipliği süveterin içine doğru çekin. İpliğinize düğüm atmayın. İlmeklerin aynı sıklıkta olmasına dikkat edin. Bu işlemi hasarlı kısım onarılıncaya kadar devam edin. İlmekleri 1-2 sıra daha fazla örerek dikme işlemini bitirin. Fazla iplikleri kesin.

9. Kazak güvelerini yok edin.

Güve deliklerini önlemek için yapabileceğiniz en iyi şey, kazaklarınızı giysi çantalarında saklamaktır. Bunlar için büyük fermuarlı poşetler kullanabilirsiniz.

10. Gevşemiş manşetleri küçültün.

Gevşemiş manşeti büyük bir bardak sıcak suya yerleştirin. Manşeti gerektiği gibi yeniden şekillendirin. Manşeti normal boyutuna çekmeye yardımcı olması için saç kurutma makinesiyle kurutun.